Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Barbie en Action Man verstoren lichaamsbeeld

19/09/2008

Poppen als Barbie en Action Man geven een vertekend beeld van het lichaam en zijn geen goed voorbeeld voor de jeugd.

Barbie en Action Man verstoren lichaamsbeeld

Zo leidt Barbie volgens de normen aan ondergewicht en heeft Action Man anabole steroïden gebruikt. Dit meldt “Nieuws over diëtisten” vandaag in een special over een internationaal diëtistencongres dat vorige week in Japan is georganiseerd.
Wat is erger: dik zijn of gehandicapt? Dik is erger, zo vinden veel meisjes op de Amerikaanse basisschool. Het geeft maar aan hoe sterk de nadruk in de westerse maatschappij ligt op een slank figuur. Dit vertelde de Amerikaanse diëtist Jeanne Martin tijdens het 15e International Congres of Dietetics, dat van 8 tot en met 11 september werd gehouden in Yokohama. Volgens Martin is de hals van Barbie twee keer de normale lengte en is haar BMI slechts 16. Dit terwijl een BMI tussen 18 en 25 als gezond wordt gezien. is  De maten van Barbie zijn 97-45-83 centimeter en haar voeten zijn zo bevallig klein, dat ze in het echte leven meteen zou omvallen.
Ook jongens en mannen worden beïnvloed door hun “action figures”, zoals Action Man. Omgerekend heeft Action Man een borstomvang van 139 centimeter en een biceps van 69 centimeter, terwijl een normale ontwikkelde biceps slechts 29 centimeter is. Mannen zouden daarom gemiddeld 12,5 kilo aan extra spiermassa willen hebben; een hoeveelheid die alleen haalbaar is met een zeer intensief trainingsprogramma of het gebruik van anabole steroïden.

Terug naar het nieuwsoverzicht