Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Leefstijl kinderen voor verbetering vatbaar

05/06/2008

Kinderen computeren en snoepen veel en kijken veel tv. Dit blijkt uit de ?Ga voor gezond!?-test, die afgelopen schooljaar door ruim 1.250 basisscholen is ingevuld.

Leefstijl kinderen voor verbetering vatbaar

Overgewicht komt voor bij 1 op de 6 kinderen en 45% snoept meerdere keren op een dag. Van de kinderen eet 1 op de 5 zelfs 5 of meer keer per dag een tussendoortje. Van de ouders zegt 2 op de 3 dat hun kind per dag meer dan een uur televisie kijkt. Dit terwijl 1 op de 3 kinderen aangeeft dagelijks ook meer dan een uur thuis achter de computer te zitten. En dat laatste heeft gevolgen: 40% van de kinderen geeft aan wel eens last te hebben van een zere of vermoeide arm. Meer dan de helft van de kinderen klaagt over het klimaat in en om school; zo geeft 60% van de kinderen aan dat ze last hebben van lawaai van buiten.
Het invullen van de test was een onderdeel van de jaarlijkse, nationale scholenactie ?Ga voor gezond!?. De deelnemende basisscholen hebben voor kinderen uit groep 1 tot en met 8 allerlei activiteiten en lessen op het gebied van gezondheid en veiligheid georganiseerd.
Het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ is initiatiefnemer van deze scholenactie. In september 2008 start de actie voor het volgende schooljaar. Scholen kunnen zich nu al inschrijven via www.gavoorgezond.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht