Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Cito Beweegtoets in aantocht

19/05/2008

Komende jaren wordt de Cito Beweegtoets landelijk ingevoerd op basisscholen.

Cito Beweegtoets in aantocht

Hierdoor ontstaat een leerlingvolgsysteem voor bewegingsonderwijs. De Cito Beweegtoets is een hulpmiddel om leerlingen een gezonde en sportieve leefstijl bij te brengen.
Leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs in de gemeente Delft hadden in februari 2008 de primeur. Bij hen is als eerste een Cito Beweegtoets afgenomen. Op deze ?vierde Cito-dag? hebben zij de hele dag gesport en bewogen, zowel in de sporthal als in het zwembad. De resultaten van deze eerste Cito Beweegtoets zijn vergeleken met een landelijke steekproef uit 2006. Op 16 mei 2008 zijn de resultaten bekend gemaakt. De Delftse scholieren hebben de zwemoefeningen heel goed gedaan, maar conditioneel zitten zij onder het landelijk gemiddelde van 2006.
De Cito Beweegtoets is een initiatief van Cito en Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). Er wordt nu gestart met een pilot op een 100-tal basisscholen verspreid over 31 grote gemeenten. Naar verwachting zal de toets in 2011 zijn ingebed in het leerlingvolgsysteem voor groep 3 t/m 8.

Bron: Vereniging Sport en Gemeenten

Terug naar het nieuwsoverzicht