Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Nederlands kampioenschap buitenspelen

29/03/2007

Kinderen spelen steeds minder buiten. Daarom doet de Buitenspeelbond een oproep aan alle kinderen om zich met hun buitenspeelclubje te kwalificeren voor het Nederlands Kampioenschap Buitenspelen 2007.

Nederlands kampioenschap buitenspelen

Kinderen kunnen via www.buitenspeelbond.nl hun eigen buitenspeelclubje oprichten. Ieder clubje krijgt een eigen internetsite waarop ze onder andere elke woensdagmiddag een buitenspeeltip ontvangen. Bovendien komen de clubjes in aanmerking om geselecteerd te worden voor het Nederlands Kampioenschap Buitenspelen dat op zaterdag 23 juni 2007 plaatsvindt in het Olympisch Stadion in Amsterdam. ?Spelen is onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen, want spel stimuleert zowel de motorische, de sociaal-emotionele als de geestelijke-creatieve ontwikkeling. Van alle activiteiten die kinderen kunnen doen om hun ontwikkeling te stimuleren, is buiten spelen de absolute winnaar?, aldus pedagoog Marga Schiet.

Helaas spelen kinderen steeds minder buiten. Uit onderzoek van de Buitenspeelbond blijkt dat kinderen tegenwoordig gemiddeld dagelijks nog geen 2 uur en drie kwartier buiten spelen. Twee jaar geleden was dat nog ruim een half uur meer. Ouders onderstrepen het essentiƫle belang van buiten spelen en zouden willen dat hun kind dit meer zou doen, maar de hectiek van de huidige maatschappij laat dit niet toe. Ouders blijken zich vooral zorgen te maken over de veiligheid van hun kind als dit buiten speelt, met name ten aanzien van verkeer, vreemden en het feit dat hun kind zich kan bezeren. Ouders van jonge kinderen laten hun kind dan ook minder vaak buiten spelen als ze geen toezicht op hen kunnen houden. En daar ontbreekt het ze vaak de tijd aan.

De Buitenspeelbond is een initiatief van sportkoepelorganisatie NOC*NSF en wasmiddelenfabrikant OMO en heeft ruim 250.000 leden. Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die met hun buitenspeelclubje lid zijn van de Buitenspeelbond actiever buiten spelen dan kinderen die geen lid zijn van deze bond.

Terug naar het nieuwsoverzicht