Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Preventie van overgewicht in onderwijs

15/05/2008

Onlangs is in 27 lidstaten van de Europese Unie een Europees project voor preventie van overgewicht in het onderwijs is van start gegaan.

Preventie van overgewicht in onderwijs

Doel is het bevorderen van gezond eten en voldoende lichaamsbeweging in het onderwijs. In Nederland is het NIGZ de trekker. Het project duurt 3 jaar en wordt ingebed in ?De Gezonde School? methode. Dit landelijke programma van 9 nationale voorlichtingsinstituten helpt scholen om structureel aan de slag te gaan met gezondheid en veiligheid.
De jeugd wordt vaak als belangrijkste doelgroep voor de preventie van overgewicht gezien. Daarbij geldt de school als een geschikte plek om kinderen te bereiken. Logisch dus dat er steeds meer lespakketten en lesprogramma?s komen voor de aanpak van overgewicht. Er zijn in Nederland en Europa enkele veelbelovende initiatieven op dit gebied, maar geen van deze programma?s levert wetenschappelijk aantoonbaar de gewenste effecten. Samen met twaalf Europese partners heeft het NIGZ daarom de handen ineen geslagen en met succes een aanvraag ingediend bij de Europese Commissie.

Bron: NIGZ

Terug naar het nieuwsoverzicht