Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Rosenmöller: ?Bewegingsarmoede op basisscholen aanpakken?

21/03/2008

'We moeten de bewegingsarmoede op de basisscholen nu al aanpakken?, stelt Paul Rosenmöller, voorzitter van het Convenant overgewicht. ?

Rosenmöller: ?Bewegingsarmoede op basisscholen aanpakken?

Dit vraagt een actievere rol van de overheid. Als we te lang wachten, is straks de helft van de kinderen te zwaar.? Het Convenant heeft ruim een half miljoen euro uitgetrokken om het Rotterdamse beweegprogramma ?Lekker Fit!? landelijk in te voeren. Dit programma bestaat uit een beknopte lesmethode over de thema's voeding, beweging en het maken van gezonde keuzes voor alle groepen van het primair onderwijs. De landelijke beweegnorm voor kinderen van 1 uur per dag is opgenomen in dit pakket.
Het Convenant overgewicht dringt er op aan dat minister Klink in zijn notitie aan de Tweede Kamer over de aanpak van Overgewicht die voor de zomer verschijnt, opneemt dat scholen dagelijks 1 uur bewegen aanbieden. Dit is een van de prioriteiten die het Convenant overgewicht voor 2008 heeft benoemd. Een cursus beweegonderwijs voor leerkrachten, zoals staatssecretaris Dijksma voorstelt is niet voldoende.

Bron: Convenant Overgewicht


Terug naar het nieuwsoverzicht