Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Gezonde schoollunch

14/01/2019

Een vaste schoollunch iets Amerikaans? Volgens promovendus Frédérique Rongen van de Vrije Universiteit is een schoollunch juist hét middel om kinderen gezonder te laten eten.

In dit interview (Parool) meer informatie over het belang van een schoollunch en het onderzoek naar de haalbaarheid van een gezonde schoollunch op de basisschool.

Eind oktober zijn jullie gestart met een schoollunch op een Amsterdamse basisschool in Zuidoost en twee andere scholen in Nederland. Waarom doen deze scholen mee?
"We hebben alle basisscholen in Amsterdam gemaild met de vraag of ze een gezonde lunch willen. Eén basisschool reageerde direct en wilde graag meedoen. Op veel Amsterdamse scholen zijn al initiatieven qua gezondheid, omdat er al lang een belang is voor gezondere basisscholen. Er is ook steeds meer aandacht voor gezonde scholen, bijvoorbeeld via het preventieakkoord."

Frédérique Rongen onderzoekt onder begeleiding van Jaap Seidell, hoogleraar voeding en gezondheid aan de VU, en postdoc onderzoeker Coosje Dijkstra op drie Nederlandse basisscholen of een schoollunch uitvoerbaar is en wat kinderen ervan vinden. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met projectleider Monique Vingerhoeds en drie andere onderzoekers van Wageningen University & Research.

Bron: Blendle

Terug naar het nieuwsoverzicht