Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Preventie project ‘Voorkomen makkelijker dan afleren’ gelanceerd

03/12/2018

‘Voorkomen makkelijker dan afleren’ is een project van logopediste Mirjam Geers-van der Poel, preventie-assistente Conny de Backer, tandarts Laura Pardo en kinderdiëtiste Els Modderman.

In hun werk zagen ze een toename van jonge kinderen met gaatjes, kinderen met moeite met drinken uit een beker, of eet en drinkproblemen en kinderen met over- en ondergewicht. Twee jaar geleden besloten ze daarom te beginnen met Voorkomen makkelijker dan afleren.

Website en video’s
Voorkomen makkelijker dan afleren is een project om voorlichtingsvideo’s te maken voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar over eten, drinken, ontwikkeling en mondverzorging. Dit omdat de eerste 1000 dagen heel veel invloed hebben over de verdere ontwikkeling van een kind.
De boodschap moest kort, vrij toegankelijk, duidelijk, niet belerend zijn en ook thuis te bekijken zijn en daarom werd besloten een website en een serie korte maar duidelijke youtube animatie video’s te maken. De eerste drie video’s voor de leeftijdsgroepen 0 tot 3 maanden, 4 maanden en 6 maanden zijn klaar maar er liggen plannen voor video’s voor 8, 12, 18 en 24 maanden en over de zwangerschap. Ideeën zijn er genoeg maar ook voor deze video’s is geld nodig dus wordt er nog gezocht naar sponsors voor deze serie.

Bron: Reimerswaal Nieuws

Terug naar het nieuwsoverzicht