Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Kinderen aanjagers gezonde leefstijl in nieuwe landelijke beweging GoDo

28/09/2018

Recent vond de kick-off plaats van het Nationaal Actieprogramma GoDo.

Tijdens deze bijeenkomst gingen leerlingen van Basisschool de Bolster uit Amersfoort met Laurentien van Oranje (oprichter Missing Chapter Foundation) in dialoog over hoe ze in hun gezin meer aandacht willen besteden aan gezonder eten, meer bewegen en samen ontspannen.

Drie pijlers
Deze drie pijlers staan centraal bij het GoDo gezinsprogramma, dat zich richt op blijvende gedragsverandering doordat kinderen het hele gezin op een aansprekende manier tot actie aanzetten. Uit de feedback van kinderen bleek vandaag ook weer hoe belangrijk het is dat ouders een positief voorbeeld laten zien. GoDo is door kinderen bedacht en ontwikkeld aan de hand van co-creatiesessies op 10 scholen. De GoDo acties zijn kleine stapjes, laagdrempelig en gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven zodat we het volhouden. Het actieplatform (www.Go-Do.nl) gaat van start met een 21-dagen challenge en een online game.

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van GoDo zijn Missing Chapter Foundation, Albert Heijn en FrieslandCampina. Daarnaast wordt ook samengewerkt met het Voedingscentrum, Voeding Leeft, Gezonde School en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht).

Terug naar het nieuwsoverzicht