Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Bij KRO-NCRV: Het Voedselgevecht

09/10/2018

In het KRO-NCRV programma ‘Het Voedselgevecht’ (vanaf 25 oktober 20.55 uur, 4 weken, NPO 3) volgen we verschillende mensen die vechten tegen een eet- en voedselstoornis.

Samen met presentatrice Marlijn Weerdenburg portretteren we mensen die langzaam uit het dal komen, maar nog wel een lange weg te gaan hebben. In vier afleveringen komen de bekende eet- en voedselstoornissen Anorexia Nervosa, BED (eetbuiverslaving) en Boulimia aan bod, maar ook Arfid (dwangmatig vermijden van bepaalde producten), Orthorexia (dwang om gezond te eten), Pica (dwang om niet eetbare materialen te consumeren) en Anorexia Athletica (dwangmatig sporten om af te vallen). We volgen diverse mensen die op weg zijn naar herstel, maar die hier nog dagelijks mee worstelen. Naast patiënten gaan we ook het gesprek aan met ouders, familie en vrienden en een aantal specialisten op het gebied van eet- en voedselstoornissen.

Marlijn Weerdenburg: ‘’In ‘’Het Voedselgevecht’’ willen we niet alleen de ellende laten zien. Met dit programma willen we juist ook de kracht en de hoop laten zien waarmee deze jongeren proberen eruit te komen.’’

Diverse thema’s en deskundigen
Diverse thema’s komen ter sprake, zoals behandelmethoden, cultureel geografische factoren, social media invloeden en de impact  van deze verschillende aandoeningen op omgeving en familie. Deskundigen op dit gebied zullen vele vragen beantwoorden, zoals hoe valt de opvallende verjonging onder de groep anorexia nervosa patiënten van kinderen tussen de acht en de tien jaar te verklaren? Speelt social media hierbij een rol? Wie hebben er een verhoogde kans om welke eetstoornis dan ook te krijgen?

Bron: KRO-NCRV

Het Voedselgevecht, vanaf donderdag 25 oktober om 20.55 uur op NPO 3

Terug naar het nieuwsoverzicht