Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Steeds meer basisscholen hebben een groente- en fruitbeleid

20/06/2018

Het hebben van een groente- en fruitbeleid komt steeds meer voor bij basisscholen. 

Dit blijkt uit de evaluatie van het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2017-2018. Scholen met een beleid op het gebied van gezonde voeding geven aan het belangrijk te vinden om het eten van gezonde voeding bij de kinderen aan te moedigen.

Schoolfruitprogramma
Scholen die deelnemen aan het EU-Schoolfruitprogramma ontvangen gedurende 20 weken, voor 3 dagen per week, gratis groente en fruit voor alle leerlingen. Naast het ontvangen van gratis groente en fruit worden scholen gestimuleerd een beleid op te stellen over het eten van groente en fruit op school.

Evaluatie
Uit de evaluatie, waaraan 1.794 scholen hebben meegedaan, blijkt dat 42% van de scholen al vaste fruitdagen heeft en dat 34% van de scholen op een andere manier een beleid heeft ten aanzien van gezonde voeding. 55% van de scholen stimuleert het meenemen van groente en fruit zonder verplichting. Dit is een stijging in vergelijking met de vorige evaluatie. Slechts 11% van de scholen die dit schooljaar deelnamen gaven aan geen beleid te hebben ten aanzien van eten van groenten en fruit op school.
De evaluatie is uitgevoerd door Right Marktonderzoek en Advies B.V in opdracht van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Een samenvatting van het onderzoek is te vinden op https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/regeling-schoolfruit-en-groente

Inschrijven EU-Schoolfruit 2018-2019
Volgend schooljaar start de 10e editie van het EU-Schoolfruitprogramma. Vanaf 3 september t/m 14 september 2018 kunnen alle basisscholen en speciaal basisonderwijs zich inschrijven voor schooljaar 2018-2019. Er kunnen in totaal circa 2.800 scholen deelnemen. Kijk voor meer info en de voorwaarden op www.euschoolfruit.nl

Bron: euschoolfruit.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht