Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Promotie onderzoek naar rol prenatale omega 3-PUFA

02/03/2018

Aan de hand van een aantal bevolkingsonderzoeken is in het promotieonderzoek van Nikos Stratakis (Universiteit Maastricht) gekeken naar het effect van het prenatale meervoudig onverzadigde vetzuur (PUFA)-gehalte op de groei en het gewicht op kinderleeftijd en allergie-gerelateerde fenotypes

Er is onderzoek verricht naar de rol van visconsumptie, aangezien vis een van onze voornaamste bronnen van omega-3 PUFA is.

Resultaten
Uit de resultaten bleek dat een verhoging van het prenatale omega-3 PUFA-gehalte in een vergevorderd stadium van de zwangerschap kan helpen astma op kinderleeftijd te voorkomen. Een verhoging van het prenatale omega-3 PUFA-gehalte in een vergevorderd stadium van de zwangerschap bleek echter geen effect te hebben op de frequentie waarmee obesitas voorkomt op kinderleeftijd. Toch is het raadzaam dat zwangere vrouwen de huidige richtlijnen voor visconsumptie volgen, en de aanbevolen hoeveelheid (2-3x per week) niet overschrijden om het omega-3 PUFA-gehalte te verhogen.

Bron: Maastricht University

Titel van het proefschrift: "Prenatal exposure to polyunsaturated fatty acids and child health: a population-based approach"

Terug naar het nieuwsoverzicht