Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Apps voor bijhouden eetdagboek

21/02/2018

Als je last hebt van voedselovergevoeligheid, moet je soms een eetdagboek bijhouden om uit te vinden op welk voedingsmiddel je reageert. 

Twee nieuwe apps, FoodSeeq en FoodSQCare, helpen bij het leggen van verbanden.
Stichting Voedselallergie en de Nederlandse Diëtisten Alliantie Voedsel Overgevoeligheid (DAVO) hebben met kennis en expertise bijgedragen aan de ontwikkeling van deze apps door RIOM.

Voedsel- en klachtendagboek
FoodSeeq is een voedsel- en klachtendagboek-app die je zoeken naar verbanden tussen voeding en klachten. Met meer dan 800 voedingsmiddelen in de app kunnen combinaties van voeding en klachten snel worden geanalyseerd. Er is een stap-voor-stap uitleg met tekst en filmpjes.

Diëtisten
FoodSQCare kan worden gebruikt door diëtisten of andere zorgverleners bij de behandeling van patiënten of cliënten die klachten ondervinden door voeding en die de app FoodSeeq gebruiken. Door middel van een synchronisatie-code kan de gebruiker van FoodSeeq (de patiënt of cliënt) de zorgverlener in staat stellen mee te kijken in het dagboek met voedings- en klachtenpatroon, en om de analyses raadplegen van verbanden tussen klachten en voeding voor deze patiënt.

Bron: Stichting Voedselallergie

FoodSQCare is gratis te gebruiken. De kosten voor de app FoodSeeq bedragen € 4,49.
De apps FoodSeeq en FoodSQCare zijn beschikbaar in de App Store en Google Play voor iPhones/ iPads en Android-smartphones en -tablets.

Terug naar het nieuwsoverzicht