Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Vitamine D beïnvloed ernst astma-aanval

09/10/2017

Astmapatiënten kunnen de ernstige gevolgen van een astma-aanval mogelijk voorkomen door het slikken van vitamine D-supplementen. 

Volgens onderzoekers van de Queen Mary University of London daalde het aantal mensen dat naar de spoedeisende hulp moest na een aanval van 6 naar 3 procent dankzij het slikken van vitamine D.
Verder daalde het aantal astmapatiënten dat behandeling nodig had na een aanval met 30 procent, schrijft The Telegraph. De onderzoekers zeggen dat supplementen een goedkope en effectieve manier zijn om potentieel levensbedreigende aanvallen terug te dringen.
"Deze resultaten sluiten uitstekend aan bij de kennis die we eerder vergaarden over vitamine D; namelijk dat het goed is voor het immuunsysteem en de botgezondheid", zegt hoofdonderzoeker Adrian Martineau. "Het is veilig om vitamine D te slikken en relatief goedkoop."

Geen bijwerkingen
De studie gepubliceerd inThe Lancet Respiratory Medicine is gebaseerd op een systematische review en meta-analyse van individuele deelnemer gegevens. Hun inname van vitamine D werd bijgehouden, net als het aantal aanvallen die ze kregen. Niemand had last van bijwerkingen.

Bron: NU

Terug naar het nieuwsoverzicht