Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Den Haag meest borstvoedingsvriendelijke gemeente

02/10/2017

Met 139 locaties waar moeders zichtbaar welkom zijn om hun baby te voeden, is Den Haag borstvoedingsvriendelijke gemeente geworden.

Als eerste van de 4 grote steden mag de Hofstad dit predicaat voeren. Hiermee is Den Haag een voorbeeld voor andere grote en kleinere gemeenten. De boodschap is duidelijk: zorg dat vrouwen zich prettig voelen om hun kind te voeden in het openbaar.

Borstvoedingsvriendelijk
De titel ‘borstvoedingsvriendelijk’ geeft het Voedingscentrum aan gemeenten die hun omgeving borstvoedingsvriendelijk inrichten. Ze moeten daarvoor tenminste één borstvoedingsvriendelijke locatie per 50 pasgeborenen hebben.

Andere gemeenten
7 andere gemeenten krijgen deze week ook een plaquette ‘borstvoedingsvriendelijk’, namelijk Bergen (NH), Brielle, Midden-Delfland, Opsterland, Ouder-Amstel, Veldhoven en Woensdrecht. Hiermee zijn er 35 gemeenten met het predicaat. Steeds meer dorpen en steden sluiten zich dus aan.
Gemeenten die interesse hebben om ook borstvoedingsvriendelijk te worden kunnen terecht op de website http://www.voedingscentrum.nl/bvgemeente.

Bron: Voedingscentrum

Terug naar het nieuwsoverzicht