Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Gezond kinderaanbod bij dagje uit schiet nog steeds tekort

25/09/2017

Tijdens een dagje uit hebben consumenten steeds meer keuze uit gezonde producten, maar het gezonde aanbod voor kinderen blijft nog steeds beperkt. 

Dat blijkt uit onderzoek dat Schuttelaar & Partners heeft uitgevoerd naar het aanbod van gezonde voeding bij 47 attractieparken, dierentuinen, musea en sportcentra.

Aanbod gezonde producten licht gestegen
In het onderzoek dat voor het tweede jaar op rij is uitgevoerd is ondermeer gekeken naar het aanbod van bruin brood, salade en fruit. In vergelijking met vorig jaar is het aanbod gezonde producten licht gestegen. Zeven van de 47 dagattracties scoorden maximaal; zij bieden hun gasten keuze uit alle gezonde producten die in het onderzoek zijn meegenomen.

Vraag naar kinderproducten
Het aanbod van gezonde kinderproducten blijft echter nog steeds achter. Slechts een kwart van de dagattracties biedt gezonde producten aan speciaal voor kinderen. Op de vraag waarom het gezonde kinderaanbod zo laag is geven de dagattracties aan dat er weinig vraag naar is. Mensen zijn een dagje uit en zien daarom een ongezonde snack of menu sneller door de vingers of vinden zelfs dat het er bij hoort.

Elf dagatrracties willen aanbod en vraag gezonde producten in leisure sector verhogen en zijn verenigd in de Taskforce Gezond Uit.

Bron: Schuttelaar&Partners

Terug naar het nieuwsoverzicht