Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Gezondheidsraad komt met voedingsadviezen voor kinderen t/m 2 jaar

22/09/2017

Jaarlijks brengt de Gezondheidsraad een werkprogramma uit waarin staat beschreven aan welke adviesonderwerpen het komende jaar wordt gewerkt. 

Rond het thema voeding heeft de Gezondheidsraad de volgende plannen geformuleerd.

Bijdragen aan gezonde voeding
De afgelopen jaren heeft de raad gewerkt aan het opstellen van de Richtlijnen goede voeding 2015. Die richtlijnen hebben betrekking op de algemene bevolking. Voor bepaalde groepen uit de bevolking zijn echter afzonderlijke richtlijnen nodig. In de komende programmaperiode zal worden gewerkt aan voedingsadviezen voor drie specifieke doelgroepen:

  • Zwangere vrouwen
  • Vrouwen die borstvoeding geven
  • Kinderen tot en met twee jaar

Gezonde voeding: eerste duizend dagen en richtlijnen.
Al vanaf de conceptie zijn er aangrijpingspunten om de gezondheid van het latere kind te bevorderen. Eén factor daarbij is gezonde voeding. Steeds duidelijker wordt dat de eerste duizend dagen in het leven, gerekend vanaf de conceptie, dan van bijzonder belang zijn. Tijdens de zwangerschap en de borstvoeding is het kind afhankelijk van wat de moeder tot zich neemt. In de daaropvolgende jaren moeten ouders het kind leren een gezond eetpatroon te ontwikkelen. De Gezondheidsraad zal beoordelen in hoeverre nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen aanleiding vormen om bestaande voedingsaanbevelingen aan te passen. Er zullen deeladviezen worden gewijd aan zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen tot en met twee jaar.

Bron: Gezondheidsraad

Terug naar het nieuwsoverzicht