Kind & Voeding
Een product van Stoarm

Nieuws

Geen reclame meer voor ongezonde kinderproducten in Amsterdamse metro

05/09/2017

De gemeente Amsterdam is partner van de Alliantie Stop Kindermarketing en werkt aan het weren van reclame voor ongezonde producten gericht op kinderen. 

Amsterdam pakt als eerste de eigen evenementen, gesubsidieerde activiteiten en gemeentelijke locaties aan. Daar vallen ook de metrostations onder.

Reclamecontract
In het nieuwe reclamecontract voor de metrostations staat dat adverteerders geen reclame meer mogen maken voor ongezonde producten gericht op kinderen of jongeren tot achttien jaar. Het nieuwe contract geldt voor alle 58 metrostations in Amsterdam, inclusief de nieuwe stations van de Noord/Zuidlijn. Het gaat om in totaal 200 abri’s, 30 grote billboards en 52 digitale borden. Op 1 januari 2018 gaat het contract in.

Aanpak Gezond Gewicht
Amsterdam loopt voorop in de aanpak van overgewicht en obesitas, zowel in preventie als in zorg voor kinderen die al te zwaar zijn. Het doel is een gezonde leefstijl voor alle kinderen in de stad. De gemeente werkt hiervoor samen met de GGD en vele partners op het gebied van sport en bewegen, gezonde voeding, school, buurt, welzijn, zorg en een gezonde openbare ruimte.

Terug naar het nieuwsoverzicht